PEČ NA OGLJE

Peč na oglje je zelo uporaben, vsestranski proizvod, ki lahko, za razliko od drugih kuhinjskih elementov, deluje brez električne energije ali plina. Lahko se uporablja v kuhinji ali na prostem, kjer so viri energije, kot sta plin in električno energijo nedostopna. Je idealen izdelek za strežbo na prostem, saj lahko ena peč nahrani tudi do 150 gostov. Primerna je tudi za pripravo vseh vrst mesa, zelenjave, krompirja, kruha in sladic, kot so rogljički, sirom in gobami; na kratko, lahko se uporablja za predjedi, glavne jedi in sladice. Vse, kar potrebujete, je peč in oglje. Eno polnjenje pribl. 3,5 – 5 kg oglja zadošča za približno 6-8 urno peko. Lahko tudi pečemo na dveh nivojih, na dveh inox rešetkah. Rešetke imajo bočni in zadnji rob, ki preprečuje da hrana zdrsne iz rešetke. Trdna, izolirana vrata je zelo enostavno odpreti in vključuje prikaz trenutne temperature v pečici. Na dnu pečice je izvlečni pladenj iz nerjavečega jekla, ki zbira pepel. Na dnu peči in na dimniku so zaklopke, ki se uporabljajo za regulacijo dovoda zraka in temperature v notranjosti pečice. Pečica je zelo trdna in toga, ker je pokrov iz kotlovske pločevine debeline 5 mm, ki lahko prenese zelo visoke toplotne obremenitve. 5cm debela izolacija omogoča izredno nizke toplotne izgube in dolgotrajno delovanje z enim polnjenjem. Oglje da hrani značilen vonj in okus, zato peč priporočamo vsem, ki želijo svojim gostom ponuditi nekaj posebnega, nekaj več in hkrati tudi nekaj privarčevati pri energiji.